Mayská čokoláda z filmu Čokoláda

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > VAŘÍME VE ŠKOLE > Mayská čokoláda z filmu Čokoláda
 

Mayská čokoláda z filmu Čokoláda

Nejednomu z vás se určitě při sledování filmu Čokoláda pořádně zbíhaly sliny. Chtěli byste ochutnat třeba sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou připravovala hlavní filmová představitelka Vianne Rocher v podání francouzské herečky Juliette Binoche? Přinášíme vám recept.

Suroviny:

  • 1 litr 12% smetany
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 2 lžíce medu
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 červená chilli paprička zbavená semen
  • 1 celá skořice

Postup:

V kastrůlku spolu svařte smetanu, podélně rozříznutý vanilkový lusk a skořici. Potom, co se začnou na okrajích tvořit bublinky, sporák ztlumte a do směsi přidejte čokoládu a med. Až se čokoláda rozpustí, vyjměte vanilku a skořici. Do čokolády nyní pomalu vlévejte přeceděný odvar z chilli papričky, který jste si připravili tak, že jste chilli papričku povařili cca v 300 ml vody a nechali odvar svařit cca na 200 ml. Odvar z chilli lijte do čokolády s rozvahou a průběžně ochutnávejte, ať není čokoláda příliš ostrá.

Tip: Mayskou čokoládu podávejte v malých šálcích. Zdobte ji kopečkem šlehané smetany, kterou nakonec slabě poprášíte kvalitním kakaem.

** ** **