KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > VAŘÍME VE ŠKOLE > KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY
 

KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY

Na 5 porcí:

  • porce je 160 g, knedle expedujeme po 4 ks, tj. plátek po 40 g
  • vaříme ve vodě 20 minut v konvektomatu 25 minut

Suroviny:

  • 340 g tvrdší rohlíky - žemle – veka (z minulého dne)
  • 300 ml mléko
  • 3 ks (120 g) vejce
  • 10 g sůl
  • 55 g mouka hrubá
  • 8 g petrželová nať
  • 20 g tuk (nejlépe máslo)
  • Postup:

    • žemle nakrájíme na kostky
    • žemle pokropíme částí mléka a necháme vsáknout
    • vejce pečlivě oddělíme na bílky a žloutky
    • žloutky rozšleháme se zbylým mlékem a osolíme
    • přidáme mouku, navlhčenou žemli, jemně nakrájenou nať a sníh vyšlehaný z bílků
    • směs lehce promícháme
    • tvarujeme knedlíkové šišky a potřeme je tukem
    • vaříme v ubrousku ve vodě nebo v mikrotenové fólii v páře

    vypracoval: Jaroslav Vávra & DOMÁCÍ ŠKOLA VAŘENÍ A PEČENÍ


    ** ** **