Linecké těsto

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

 

Linecké těsto

Suroviny:

  • 210 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 70 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžičku citrónové šťávy
  • domácí rybízovou marmeládu na potření
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

Vykrojené tvary pokládejte na pečicí papír na plech, troubu nastavte na 180 stupňů Celsia, horkovzdušnou na 165. A teď to nejdůležitější – pečení. Ve chvíli, kdy uvidíte, že okraje začínají jen trošičku zlátnout, okamžitě vyndávejte, ideálně ještě vteřinu před tím. Mělo by to trvat tak 7 a 8 minut.


Odoláte letos lineckému, nebo mu raději podlehnete?

** ** **