Plněná rajčata

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > VAŘÍME VE ŠKOLE > Plněná rajčata
 

Plněná rajčata

Suroviny:

  • velká rajčata 4 ks
  • majonéza 2 lžíce
  • konzervovaný tuňák 200 g
  • naložené ančovičky 4 ks
  • solené kapary (opláchnuté ve vodě a okapané) 1 lžíce
  • čerstvě vymačkaná citronová šťáva 1 lžíce
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup:

Pusťte se do přípravy rajčat. Odkrojte jejich vrchní část jako čepici a pomocí lžičky vydlabejte dužinu (tu si ponechejte stranou, budete ji potřebovat). Rajčata otočte dnem vzhůru, aby vytekla všechna zbývající šťáva. Vrchní část rajčat si ponechte na závěr na ozdobu.

Do kuchyňského mixéru dejte okapaného tuňáka z konzervy, kapary, naložené ančovičky, citronovou šťávu, dužinu z rajčat a vše společně promixujte.
Do směsi přidejte majonézu, ochutnejte a dle chuti ji můžete ještě přidat.
Tuňákovou směsí naplňte vydlabaná rajčata, ozdobte je lístky čerstvého tymiánu a odkrojenými čepičkami. Ihned podávejte.

** ** **