Mešvíja či mešoia- tuniský salát
(Prima vařečka, TV Prima, 2000, arabská kuchyně)

Suroviny
  • 600 g rajčat
  • 700 g červené a zelené papriky
  • 400 g cibule
  • 50 g česneku
  • 30 ml olivového oleje
  • 1/2 citrónu
  • kari
  • sůl a pepř
    Na ozdobu:
  • 4 vejce natvrdo
  • 200 g tuňáka
  • 200 g černých oliv
  • toastíčky z veky s harissou


  • Postup přípravy:
    Zeleninu (papriky, rajčata, česnek, cibule) dáme na misce do trouby na 20 minut a upečeme doměkka. Necháme vychladnout. Odstraníme stopky a slupky, pokrájíme najemno - téměř na kaši. Zamícháme s olejem a kořením. Ze směsi navršíme kopeček do misky vyložené listy kadeřavého salátu. Pak ještě ozdobíme 4 proužky zelené papriky, tuňákem, čtvrtkami vejce a olivami. Podáváme s topinkami s harisou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]