Mešvíja či mešoia- tuniský salát
(Prima vařečka, TV Prima, 2000, arabská kuchyně)
Suroviny600 g rajčat700 g červené a zelené papriky400 g cibule50 g česneku30 ml olivového oleje1/2 citrónukarisůl a pepř
Na ozdobu:4 vejce natvrdo200 g tuňáka200 g černých olivtoastíčky z veky s harissou
Postup přípravy:
Zeleninu (papriky, rajčata, česnek, cibule) dáme na misce do trouby na 20 minut a upečeme doměkka. Necháme vychladnout. Odstraníme stopky a slupky, pokrájíme najemno - téměř na kaši. Zamícháme s olejem a kořením. Ze směsi navršíme kopeček do misky vyložené listy kadeřavého salátu. Pak ještě ozdobíme 4 proužky zelené papriky, tuňákem, čtvrtkami vejce a olivami. Podáváme s topinkami s harisou.
ZPĚT do kapitoly
HOME