Kurdské plněné taštičky
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001, arabská kuchyně)
Suroviny:
370 g mouky125 ml mléka20 g droždí80 g másla2 vejce150 g slaniny100 g žampiónů2 cibule4 lžíce kyselé smetanymáslopepř a sůl
Postup přípravy:
Mouku prosejeme, doprostřed rozdrobíme droždí v a smícháme s trochou vlažného mléka. Necháme 20 minut kynout. Přidáme máslo, jedno vejce, zbytek mléka sůl a pak s moukou a kváskem hněteme dokud není těsto hladké. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme, přidáme nakrájené žampiony, přimícháme kyselou smetanu. Pánev teď odstraníme z ohně a přidáme nasekanou petrželovou nať. Z těsta vyváleného asi na 1,5 cm vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Na každé kolečko dáme připravenou směs, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a přeložíme. Okraje pevně stlačíme k sobě, necháme ještě chvíli kynout. Pečeme maximálně 25 minut v předehřáté troubě při 180 °C.
ZPĚT do kapitolyHOME