Salát z rybího masa s jablky
(Prima vařečka, TV Prima, listopad 2000)

Suroviny
  • 200 g rybího masa
  • 1 cibule
  • 2 jablka
    Na bešamel: 250 ml mléka, hladká mouky podle potřeby
    Na majonézu:
  • 2 žloutky, 250 ml oleje, sůl a citrónová šťáva a jedna lžička cukru


  • Postup přípravy:
    Rybí maso pokapeme citrónem, krátce podusíme a rozebereme na drobné podlouhlé kousky. Z opražené mouky a mléka uděláme omáčku bešamel. Směs povaříme a zašleháme do ní žloutky a olej a připravíme tak majonézu. Majonézu smícháme s ostatními surovinami a nakonec jen lehce vmícháme rybí maso a případně dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou. Na salát můžeme využít zbytků ryb pečených nebo vařených.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]