Salát z rybího masa s jablky
(Prima vařečka, TV Prima, listopad 2000)
Suroviny200 g rybího masa1 cibule2 jablka
Na bešamel: 250 ml mléka, hladká mouky podle potřeby
Na majonézu:2 žloutky, 250 ml oleje, sůl a citrónová šťáva a jedna lžička cukru
Postup přípravy:
Rybí maso pokapeme citrónem, krátce podusíme a rozebereme na drobné podlouhlé kousky. Z opražené mouky a mléka uděláme omáčku bešamel. Směs povaříme a zašleháme do ní žloutky a olej a připravíme tak majonézu. Majonézu smícháme s ostatními surovinami a nakonec jen lehce vmícháme rybí maso a případně dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou. Na salát můžeme využít zbytků ryb pečených nebo vařených.
ZPĚT do kapitoly
HOME