Tropický salát s lososem
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 21, Velká Británie, 1989)
Suroviny110 ml základní zálivky SD225 g konzervovaného nakrájeného ananasu ve vlastní šťávě1/8 lžičky zázvoru450 g konzervovaného lososa, scezeného110 g nasekaných jedlých kaštanů25 g nakrájené zelené papriky25 g opečeného sušeného kokosu
(237 cal/porce)
Postup přípravy:
Připravíme základní zálivku. Osušíme ananas a dáme stranou asi jednu lžíci. V menší misce smícháme 110 ml základní zálivky s odcezenou ananasovou šťávou a zázvorem. Přikryjeme a dáme ochladit. Z lososa odstraníme kůži a kosti a vložíme do větší misky. Přidáme uschované kousky ananasu, kaštany a zelenou papriku. Do směsi s lososem přidáme namíchanou zálivku. Zakryjeme a marinujeme dvě hodiny na chladném místě. Podáváme na listech salátu, posypané opraženým sušeným kokosem (kokosovou moučku opečeme na mělkém plechu při teplotě 180 °C během 5 až 10 minut do slabě hnědé barvy; zamícháme jednou nebo dvakrát).
ZPĚT do kapitoly
HOME