Základní zálivka na saláty podle SD - Slimmers´Delights
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, Velká Británie, str. 18, 1989)

Suroviny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička muškátového prášku
  • 165 ml kysaného mléka
  • 2 mírně rozšlehané žloutky
  • 3 lžíce octa
    (15 cal/lžíce)


  • Postup přípravy:
  • Na středně velké misce smícháme mouku, cukr, muškát a půl lžičky soli.
  • Pomalu zamícháváme na mírném ohni mléko, přidáváme moučnou směs dokud a mícháme dokud směs nezhoustne a nezačne vřít.
  • Potom směs ještě za míchání povaříme 2 minuty.
  • Sundáme z ohně a horkou směs postupně zamícháváme metličkou do žloutků.
  • Vrátíme na pánev a uvedeme opět do varu za stálého míchání a vaříme znovu asi dvě minuty a pak promícháme.
  • Hotovou zálivku nalijeme do nádobky se šroubovým uzávěrem uložíme do chladničky, kde ji můžeme skladovat až jeden týden. Tuto zálivku používáme na zeleninové saláty nebo jako sendvičovou pomazánku.
  • Zálivka je použita v řadě receptů DDK vybraných z kuchařky s kaloricky odlehčenými pokrmy "Slimmers´Delights" a je vždy zde označena písmeny SD.

    Poznámka DDK:
    Čerstvé zeleninové saláty
    - připravujeme pokud možno těsně před podáváním, protože působení tepla a světla snižuje jejich biologickou hodnotu. Tato zásada platí o zelenině obecně.


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]