Míchaný salát s tuňákem
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 20, Velká Británie, 1989)
Suroviny pro 4 porce140 ml základní zálivky SD
1 1/2 lžičky francouzské hořčice1/4 lžičky celerových semínek200 g nasekané mrazené brokolice, osušené50 g nastrouhaného sýru čedar25 g nakrájených oliv1 natvrdo uvařená vejce185 g konzervovaného tuňáka ve slaném roztoku, osušený a nasekaný (vločkovaný)
(213 cal na porci)
Postup přípravy:
Použijeme 140 ml základní zálivky SD. V misce toto množství zálivky smícháme s hořčicí a celerovými semínky, přikryjeme a ochladíme. Ve větší misce smícháme brokolici, sýr, olivy, a vajíčko. Na tuto směs nalijeme základní zálivku. Vše promícháme s tuňákem a vychladíme. Podáváme na listech hlávkového salátu.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME