Jelení hřbet s kaštany
(Václav Frič, šéfkuchař Pražského kulinářského institutu, z časopisu ONA, česká kuchyně )

Suroviny:
  • 1 kg jeleního hřbetu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián
  • 100 g másla
    Na úpravu kaštanů:
  • 200 g kaštanů
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • 100 ml pomerančového likéru
    Na omáčku:
  • 400 ml červeného vína
  • 150 g cukru
  • tymián
  • 50 g másla
    Postup přípravy:
  • Očištěný jelení hřbet zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji z obou stran po dobu 2 minut.
  • Přidáme tymián a čerstvé máslo a dáme péct do trouby rozpálené na 140° C na 2-3 minuty.
  • Osolíme, opepříme a maso necháme 5 minut odstát.
  • Mezitím rozpustíme cukr až dohněda, zalijeme pomerančovým likérem, lehce osolíme a opepříme.
  • Přidáme oloupané spařené kaštany, lehce prohřejeme a zahustíme máslem.
  • Pak omáčkou (viz níže) přelijeme maso a podáváme s fazolkami a kaštany.
    Příprava omáčky:
  • Rozpustíme cukr dohněda, zalijeme červeným vínem a přidáme tymián.
  • Vše svaříme na třetinu, dochutíme solí a pepřem a přidáme máslo.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]