Kančí medailonky se smaženými plátky rajčat
(Recept z kalendáře na červen 2008)
Suroviny:600 g zadního kančího masa např. z kýty bez kostí, odblaněného100 g šunkyolej
Na obalení a osmažení rajčat:2-3 rajčata, na kolečkaprovensálské koření3 lžíce hladké mouky1 vejce500 ml bílého vína3 lžíce strouhaného sýra, olej.
Na marinádu:100 ml olejesůl a mletý pepřchilli kořenítymiánčerstvý rozmarýn2 lžíce koňaku
Přílohy:smažená rajčata a bramborové hranolky
Postup přípravy:
Příprava marinády:Olej smícháme se solí a pepřem, chilli koření (podle chuti), tymiánem posekaným rozmarýnem a koňakem.
Příprava kančího masa:Odleželé kančí maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky zalijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat.Pak na rozehřátém roštu (těžké pánvi) opékáme plátky po 5 minutách z každé strany.Také opečeme šunku nakrájenou na nudličky.
Příprava opečených rajčat:Současně nakrájíme rajčata na kolečka, osolíme, opepříme, okořeníme provensálským kořením.Z mouky, vejce a sýra vypracujeme husté těstíčko, a do něj namáčíme plátky rajčat, které na horkém oleji osmažíme.Kančí medailonky podáváme na talíři posypané opečenými šunkovými nudličkami, rozložené na opečených rajčatech a zdobené snítkami rozmarýnu. Jako příloha jsou vhodné bramborové hranolky.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME