Kančí medailonky se smaženými plátky rajčat
(Recept z kalendáře na červen 2008)

Suroviny:
  • 600 g zadního kančího masa např. z kýty bez kostí, odblaněného
  • 100 g šunky
  • olej
    Na obalení a osmažení rajčat:
  • 2-3 rajčata, na kolečka
  • provensálské koření
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 500 ml bílého vína
  • 3 lžíce strouhaného sýra, olej.
    Na marinádu:
  • 100 ml oleje
  • sůl a mletý pepř
  • chilli koření
  • tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 lžíce koňaku
    Přílohy:smažená rajčata a bramborové hranolky

    Postup přípravy:
    Příprava marinády:
  • Olej smícháme se solí a pepřem, chilli koření (podle chuti), tymiánem posekaným rozmarýnem a koňakem.
    Příprava kančího masa:
  • Odleželé kančí maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky zalijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat.
  • Pak na rozehřátém roštu (těžké pánvi) opékáme plátky po 5 minutách z každé strany.
  • Také opečeme šunku nakrájenou na nudličky.
    Příprava opečených rajčat:
  • Současně nakrájíme rajčata na kolečka, osolíme, opepříme, okořeníme provensálským kořením.
  • Z mouky, vejce a sýra vypracujeme husté těstíčko, a do něj namáčíme plátky rajčat, které na horkém oleji osmažíme.
  • Kančí medailonky podáváme na talíři posypané opečenými šunkovými nudličkami, rozložené na opečených rajčatech a zdobené snítkami rozmarýnu.
  • Jako příloha jsou vhodné bramborové hranolky.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]