Kančí roláda
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 11, str. 27, listopad 2006, česká kuchyně)
Suroviny:700 g kančího masa z kýty, odblaněné1 kulička jalovce3 stroužky česneku, prolisovaný2 lžíce hořčice2 rohlíky100 ml mléka2 vejce150 g tenkých plátků anglické slaninynakrájený pórek, petrželová nať a majoránka, nasekané2 nožičky klobáskyolej300 ml zeleninového vývaru2 cibule, na osminky10 sušených brusinek1 lžíce hladké moukysůl a mletý pepř
Přílohy:vařené brambory
Postup přípravy:Odleželé maso umyjeme, odblaníme, nakrojíme tak, aby vznikl plát, přes mikrotenovou folii rozklepeme maso dotenka.Sůl, pepř, roztlučený jalovec a prolisovaný česnek smícháme společně s hořčicí a natřeme na plát masa.Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme vlažným mlékem a rozšlehanými vejci, promícháme a necháme nasáknout.Maso obložíme slaninou, nakrájeným pórkem, rozmočenými rohlíky s vejci, posypeme nasekanou petrželovou natí a majoránkou. Doprostřed vložíme ještě klobásy, pak obratně svineme a převážeme nití.Na rozpáleném oleji opečeme závitek ze všech stran, přidáme cibuli a krátce osmahneme.Podlijeme vroucím vývarem a ve vyhřáté troubě (180°C) pečeme asi 40 minutPotom odklopíme poklici a za častějšího podlévání dopečeme.Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme zbylým zeleninovým vývarem.Podáváme ozdobené petrželkou, listy hlávkovéh salátu a s vařeným bramborem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME