Kančí roláda
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 11, str. 27, listopad 2006, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 700 g kančího masa z kýty, odblaněné
  • 1 kulička jalovce
  • 3 stroužky česneku, prolisovaný
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 rohlíky
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 150 g tenkých plátků anglické slaniny
  • nakrájený pórek, petrželová nať a majoránka, nasekané
  • 2 nožičky klobásky
  • olej
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 cibule, na osminky
  • 10 sušených brusinek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a mletý pepř
    Přílohy:vařené brambory

    Postup přípravy:
  • Odleželé maso umyjeme, odblaníme, nakrojíme tak, aby vznikl plát, přes mikrotenovou folii rozklepeme maso dotenka.
  • Sůl, pepř, roztlučený jalovec a prolisovaný česnek smícháme společně s hořčicí a natřeme na plát masa.
  • Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme vlažným mlékem a rozšlehanými vejci, promícháme a necháme nasáknout.
  • Maso obložíme slaninou, nakrájeným pórkem, rozmočenými rohlíky s vejci, posypeme nasekanou petrželovou natí a majoránkou.
  • Doprostřed vložíme ještě klobásy, pak obratně svineme a převážeme nití.
  • Na rozpáleném oleji opečeme závitek ze všech stran, přidáme cibuli a krátce osmahneme.
  • Podlijeme vroucím vývarem a ve vyhřáté troubě (180°C) pečeme asi 40 minut
  • Potom odklopíme poklici a za častějšího podlévání dopečeme.
  • Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme zbylým zeleninovým vývarem.
  • Podáváme ozdobené petrželkou, listy hlávkovéh salátu a s vařeným bramborem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]