Jelení plátky na žampionech
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 11, str. 27, listopad 2006, česká kuchyně)
Suroviny:600 g jeleního masa z kýty, odblaněné200 g uzeného masa, na kostky200 g žampionů, na plátky2 cibule, nadrobno2 lžíce dezertního vína1 lžíce bramborového škrobu250 ml hovězího vývarusůl a mletý černý pepřolej
Přílohy:hlávkový salát a bramborové hranolky
Postup přípravy:Odleželé maso umyjeme, odblaníme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyjmeme a dáme na teplé místo.Ve výpeku osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme kostky uzeného masa, plátky žampionů, víno a během několika minut osmahneme.Vložíme zpět maso, podlijeme částí horkého vývaru a za občasného promíchání dusíme doměkka.V průběhu dušení podlíváme zbylým vývarem.Nakonec zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v troše studené vody a krátce povaříme.Podáváme na listech hlávkového salátu s bramborovými hranolkami.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME