Jelení plátky na žampionech
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 11, str. 27, listopad 2006, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 600 g jeleního masa z kýty, odblaněné
  • 200 g uzeného masa, na kostky
  • 200 g žampionů, na plátky
  • 2 cibule, nadrobno
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 250 ml hovězího vývaru
  • sůl a mletý černý pepř
  • olej
    Přílohy:hlávkový salát a bramborové hranolky

    Postup přípravy:
  • Odleželé maso umyjeme, odblaníme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
  • Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyjmeme a dáme na teplé místo.
  • Ve výpeku osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme kostky uzeného masa, plátky žampionů, víno a během několika minut osmahneme.
  • Vložíme zpět maso, podlijeme částí horkého vývaru a za občasného promíchání dusíme doměkka.
  • V průběhu dušení podlíváme zbylým vývarem.
  • Nakonec zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v troše studené vody a krátce povaříme.
  • Podáváme na listech hlávkového salátu s bramborovými hranolkami.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]