Ainsleyho brusinkové karbanátky s kančím masem a citrónovými okurkami
(Ainsley Hariott:"Ainsley´s Big Cook Out", pro DDK upraveno podle televizního seriál BBC Birmigham, 1999)

Suroviny:
  • 250 g mletého masa divočáka
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 100 g brusinek
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citrón - šťáva a kůra
  • 6 jarních naťových (jarních) cibulek

    Postup přípravy:
  • Brusinky zamícháme do semleté směsi masa z vepřového a masa z divočáka (1:1).
  • Přidáme najemno nasekaný rozmarýn, prolisovaný česneku, nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citrónu a najemno nakrájené naťové cibulky.
  • Osolíme opepříme a rukou dobře promícháme.
  • Ze směsi uděláme stejně velké placičky a opékáme je nejméně 5 minut po každé straně na síťce grilu s žhnoucím dřevěným uhlím.
    Příprava citrónových okurek: - se velmi snadno se připraví a hotovému pokrmu dodá vynikající chuť.
  • Pomocí škrabky na zeleninu nařežeme podélně okurku na dlouhé pravidelné a velmi tenké plátky; řez škrabkou vedeme nepřerušovaně přes celou okurku.
  • Poprvé sloupneme vrchní vrstvu a dalšími tahy pokračujeme až dospějeme k vodnatému dužině se semeny.
  • Okurku otočíme o 180°a pokračujeme stejně z druhé strany, spíš se snažíme trochu vody z okurky dostat ven a proto řezy posolíme hrubou mořskou solí.
  • Na okurky vymačkáme citrónovou šťávu. a necháme je marinovat 5 minut a pak máme osvěžující citrónové okurky.
  • Karbanátky s citrónovými okurkami podáváme na česnekových topinkách.
    Příprava česnekových topinek:
  • Bagetu nakrájíme šikmo na krajíčky, pokropíme olivovým olejem a trochu osolíme a položíme na gril.
  • Když jsou krajíčky z jedné strany již doztlatova opečené potřeme je česnekem a položíme na kraj grilu.
  • Při podávání položíme na topinky nejprve proužky okurků, aby vypadaly jako malé stužky s visícím okrajem s topinky - vypadá to pěkně.
  • Na okurky položíme masové placičky a ozdobíme větrníčky zhotovené z ňaťové (jarní) cibulky.
  • Nakonec zabodneme do toastu snítku čerstvého rozmarýnu a podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]