Kančí hřbet s ořechovou omáčkou a cuketovým pyré
(Ivan Vododchodský, Radio Frekvence 1 v programu "Vaříme" - propagace výrobků Maggi, březen 2003)

Suroviny:
  • 1,5 kg kančího nebo srnčího hřbetu - mladé maso!
  • 200 g bílého jogurtu
  • dijonskou hořčici
  • 200 ml sherry
  • petrželky kudrnky
  • bazalky
  • tymiánu
  • zeleného koriandru
  • palice česneku
  • 1 kelimek smetany
  • 100 g oříšků
  • 100 g strouhanky
  • 100 g másla
  • ochucovadlo např. "Maggi Harmonie chuti"
    Na ořechovou omáčku
  • 200 g sekaných
  • lískových oříšků
  • 100 g másla
  • strouhaná citrónová kůra
  • lžíce citrónové šťávy
  • kousek skořice
  • 50 g pasty z lískových oříšků
  • 100 ml sherry
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • vývar např. z "Maggi Zlatý zeleninový bujón"
    Na cuketové pyré
  • 1 kg cuket
  • máslo
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • vývar např. "Maggi Zlatý zeleninový bujón"
  • cibule
  • bylinkový ocet
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml zakysané smetany
  • 100 ml sherry
  • černé a zelené olivy bez pecek
  • bylinkové ochucovadla např. "Maggi Bylinky bazalka a tymián"
  • Postup přípravy:
  • Maso očistíme a vcelku naložíme do jogurtu smíchaného s česnekem a hořčicí.
  • Necháme naložené 24 hodin v chladu.
  • Potom otřeme od jogurtu, osušíme a opečeme ze všech stran dozlatova.
  • Vyjmeme opečené maso a obalíme krustou z ochucovadla, posekaných bylinek, oleje, strouhanky, sherry, smetany a oříšků.
  • Dáme péci na 10 - 15 minut do trouby.
    Příprava ořechové omáčky:
  • Ořechy opražíme na másle, přidáme vývar z bujónu, citrónovou šťávu a kůru, skořici, cukr, pastu z oříšků, sherry, povaříme a propasírujeme.
    Příprava cuketového pyré:
  • Cuketu nakrájíme a spolu s bylinkovým ochucovadlemai, tymiánem a cibulí ji orestujeme na másle a oleji.
  • Přilijeme vývar, bylinkový ocet, muškát a sůl a vaříme asi 20 minut.
  • Směs rozmixujeme a přidáváme smetanu, sherry a olivy.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]