Kuřecí játra s hruškami nebo jablky
(Recept od Jolany Muchové z Prahy v časopise "Pošli recept", str. 27, červen 2008)

Kuřecí játra s hruškami a bramborySuroviny:
  • 600 g kuřecích jater
  • 2 hrušky (nebo jablka)
  • 1 cibule na tenké poružky
  • 1 lžíce mouky
  • olej na smažení
  • pepř a sůl podle chuti
    Příloha: vařené či opečené brambory nebo případně bramborová kaše na talíři ozdobené barevnou syrovou zeleninou.

    Postup přípravy:
  • Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na proužky.
  • V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibulku.
  • Hrušky (případně jablka) opláchneme oloupáme a nakrájíme na tenké proužky.
  • K usmažené cibuli přidáme játra, ovoce (viz poznámka níže) a vše prudce opečeme.
  • Na závěr osolíme a opepříme dle chuti.
  • Podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.
  • Na talíři pokrm ještě ozdobíme např. zeleným listem salátu a různou barevnou zeleninou.
    Poznámky:
  • Ovoce zejména hrušky můžeme předem předvařit v citrónové vodě nebo je zvlášť orestovat na másle a pak teprve přidat k již restovaným játrům na pánev.
  • Můžeme zkusit přidat k játrům na másle také orestovaný celer a kolečka cibule.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]