Drůbeží játra v chilli omáčce
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000)
Suroviny:500 g drůbežích jater1 středně velká červená cibule1 pórek1 sáček zrn sterilované (zmrazené) kukuřice1 červené fazole v chilli omáčce1 nakládaná kapie100 ml šlehačky1 lžíce worcesteru (nebo sójové omáčky)2 lžíce chilli kečupu1 lžička škrobové moučkyolivový olej nebo rostlinný olej
Příloha: brambory, chléb
Postup přípravy:Játra nakrájíme na drobné kousky a rychle opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme worchester a dusíme do poloměkka. Potom dodáme kukuřici, fazole s omáčkou, kapie nakrájené na proužky. Zalijeme chilli omáčkou připravenou smícháním šlehačky, kečupu, škrobové moučky a jedné lžičky chilli. Jemně promícháme a posypeme pórkem.
nahoru
Zpět na obsah kapitolyHOME