Drůbeží játra s granátovým jablkem
(Prima vařečka", TV Prima, červen 2001, 4 porce)
Suroviny:500 g drůbežích jater3 stroužky česneku1 feferonka1 bobkový listsvazek zelené petrželky200 ml olivového oleje1 granátové jablko
Příloha: rýže
Postup přípravy:Do misky dáme olej, utřený česnek, pokrájenou a semínek zbavenou feferonku, nasekanou petrželku, bobkový list a játra. Necháme marinovat asi tři hodiny. Potom játra i s marinádou vložíme do zapékací misky a dáme péci na 20 minut do vyhřáté trouby. Granátové jablko rozpůlíme, vybereme jadérka (nejlépe když energicky poklepeme na slupku rozpůleného ovoce vařečkou) a vymačkáme i šťávu na játra. Společně dopečeme nakonec ještě dosolíme a podáváme ihned např. s ochucenou rýží.
nahoru
Zpět na obsah kapitolyHOME