Ďáblové na koňském hřbetě - Devils on horseback
("Dvě dámy při těle", TV Spektrum, 2000)
Co to jsou "ďáblové"? - většinou jsou to kousky kuřecích jater, nebo sušené švestky zabalené do slaniny. Ale my si v následujícím receptu dopřejeme ještě lepší variantu. Zabalíme játra do švestky a švestky ještě zabalíme do slaninky. Také se dají dělat "andělé na koňském hřbetě", nejenom čerti. Je to v podstatě stejný postup jenom s tím rozdílem, že místo játer použijeme ústřice. Tak připravíme výživnou chuťovku, která se hodí ke všem koktailům.
Suroviny:
  • kuřecí játra
  • sušené švestky, bez pecek
  • slanina, na delší proužky
  • cajunský (caneyský) pepř
    Příloha: nějaký koktejl

    Postup přípravy:
  • Kuřecí játra krátce orestujeme na másle, ale jen opravdu jemně, protože nesmí být rozbředlá, když je vaříme dlouho tak jsou tuhá, nebo když je to naopak, tak se zase rozpadnou a není to k jídlu.
  • My chceme, aby zůstala vevnitř růžová, protože projdou ještě další tepelnou úpravou.
  • Nejdříve vezmeme pěkný proužek slaniny trochu jej přejedeme na plocho nožem tj.uhladíme do tenšího plátku.
  • Vezmeme vypeckovanou švestku a vložíme do ní kousek jater.
  • Když neseženeme švestky vypeckované, tak to uděláme sami, ale namočíme je před tím na noc do trošky čaje - to jsou pak moc dobré.
    Kousek jater zasunutý ve švestce poprášíme malinko cajunským pepřem, jen tak pro chuť.
  • Švestku položíme na plátek slaniny a zarolujeme několikrát (slanina nemá kůžičku).
  • Pak vezmeme párátko, propíchneme švestku s náplní zabalenou ve slanině tak, aby to drželo pohromadě.
  • Dáme je péci do trouby ale jen tak na 5 až 7 minut.
    nahoru
    Zpět na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]