Ďáblové na koňském hřbetě - Devils on horseback
("Dvě dámy při těle", TV Spektrum, 2000)Co to jsou "ďáblové"? - většinou jsou to kousky kuřecích jater, nebo sušené švestky zabalené do slaniny. Ale my si v následujícím receptu dopřejeme ještě lepší variantu. Zabalíme játra do švestky a švestky ještě zabalíme do slaninky. Také se dají dělat "andělé na koňském hřbetě", nejenom čerti. Je to v podstatě stejný postup jenom s tím rozdílem, že místo játer použijeme ústřice. Tak připravíme výživnou chuťovku, která se hodí ke všem koktailům.
Suroviny:kuřecí játrasušené švestky, bez pecekslanina, na delší proužkycajunský (caneyský) pepř
Příloha: nějaký koktejl
Postup přípravy:Kuřecí játra krátce orestujeme na másle, ale jen opravdu jemně, protože nesmí být rozbředlá, když je vaříme dlouho tak jsou tuhá, nebo když je to naopak, tak se zase rozpadnou a není to k jídlu. My chceme, aby zůstala vevnitř růžová, protože projdou ještě další tepelnou úpravou.Nejdříve vezmeme pěkný proužek slaniny trochu jej přejedeme na plocho nožem tj.uhladíme do tenšího plátku. Vezmeme vypeckovanou švestku a vložíme do ní kousek jater.Když neseženeme švestky vypeckované, tak to uděláme sami, ale namočíme je před tím na noc do trošky čaje - to jsou pak moc dobré.
Kousek jater zasunutý ve švestce poprášíme malinko cajunským pepřem, jen tak pro chuť. Švestku položíme na plátek slaniny a zarolujeme několikrát (slanina nemá kůžičku).Pak vezmeme párátko, propíchneme švestku s náplní zabalenou ve slanině tak, aby to drželo pohromadě.Dáme je péci do trouby ale jen tak na 5 až 7 minut.
nahoru
Zpět na obsah kapitolyHOME