Švestkový šašlik s drůbežími játry
(Recept z časopisu "Naše krásná zahrada", str.54, září 1996)
Suroviny22 ks švestek, vypeckovaných a rozpůlených5 cibulí střední velikosti, na silnější kolečka20 ks žampiónů 4-5 cm v průměru, na poloviny300 g drůbežích jater, nakrájených (lze je nahradit vepřovými naloženými alespoň 1 hodinu v mléce)5 plátků anglické slaniny, na čtverečky
Příloha: chléb, pečivo
Postup přípravy:Na talíř připravíme všechny suroviny: švestky, osolenou a opepřenou cibuli, osolené žampióny, játra nakrájená na kousky asi 4 cm silné, anglickou slaninu nakrájenou na čtverečky 4 x 4 cm.Na grilovací jehlu nebo špejli navlékáme suroviny v pořadí: anglická slanina, žampión, kolečko cibule, půlka švestky, kousek jater.Hotový šašlik grilujeme nebo zapečeme ve skleněné míse vytřené olejem.
nahoru
Zpět na obsah kapitolyHOME