Medová žebírka a kuřecí křídýlka dle Nigelly
(Nigella Lawson : "Nigella Expres", epizoda Quick Quick Slow, 2007)

Suroviny na 6-8 porcí:
  • 12 vepřových žebírek rozdělených
  • 12 kuřecích křidýlek, s kůží a kostmi
  • 1 šálek jablečné šťávy
  • 4 lžíce (1/4 šálku) medu nebo javorového sirupu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 hvězdičky anýzu
  • 1 kousek skořicové kůry, rozpůlený
  • 6 stroužků česneku neloupaných

    Postup přípravy:
  • Jednotlivá žebírka a kuřecí kousky vložíme do dvojitého plastového sáčku nebo do misky.
  • Přidáme zbývající suroviny, spolu je rozčvachtáme nebo dobře promneme ještě před uzavřením sáčku nebo zakrytím misky fólii.
  • Maso v sáčku a marinádě dáme do chladničky přes noc nebo necháme zde až dva dny.
  • Pak vyjmeme z chladničky a předehřejeme troubu na 200°C.
  • Obsah sáčku vyklopíme na jeden nebo dva plechy (zajistíme, aby kůže kuřecích kousku byla nasměrovaná nahoru) a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme okolo jedné až dvou hodin, tj. po dobu až je maso lepkavé a kaštanové hnědé.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]