Medová žebírka a kuřecí křídýlka dle Nigelly
(Nigella Lawson : "Nigella Expres", epizoda Quick Quick Slow, 2007)
Suroviny na 6-8 porcí:12 vepřových žebírek rozdělených12 kuřecích křidýlek, s kůží a kostmi1 šálek jablečné šťávy4 lžíce (1/4 šálku) medu nebo javorového sirupu2 lžíce rostlinného oleje2 lžíce sójové omáčky2 hvězdičky anýzu1 kousek skořicové kůry, rozpůlený6 stroužků česneku neloupaných
Postup přípravy:Jednotlivá žebírka a kuřecí kousky vložíme do dvojitého plastového sáčku nebo do misky.Přidáme zbývající suroviny, spolu je rozčvachtáme nebo dobře promneme ještě před uzavřením sáčku nebo zakrytím misky fólii.Maso v sáčku a marinádě dáme do chladničky přes noc nebo necháme zde až dva dny.Pak vyjmeme z chladničky a předehřejeme troubu na 200°C.Obsah sáčku vyklopíme na jeden nebo dva plechy (zajistíme, aby kůže kuřecích kousku byla nasměrovaná nahoru) a vložíme do předehřáté trouby.Pečeme okolo jedné až dvou hodin, tj. po dobu až je maso lepkavé a kaštanové hnědé.
ZPĚT do kapitolyHOME