Vepřové žebírko "chez soi"
(Podle šéfkuchaře pana Kobyláka z hotelu Espladane Praha)

Suroviny:
  • 4 vepřové kotlety (žebírka)
  • olej dle potřeby
  • kmín
  • hladká mouka
  • 100 g slaniny
  • 1 větší cibule
  • 2 hrsti menších žampiónů
  • asi 20 malých bramborů (nejlépe předvařených)
  • sůl a pepř podle chuti

    Pracovní postup:
  • Vepřové kotlety nebo žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.
  • Pak je přemístíme je do skleněné ohnivzdorné mísy.
  • Na zbývajícícm tuku na pánvi opečeme do červena syrové nebo lépe již částečně předvařené malé brambůrky.
  • Později přidáme nakrájenou slaninu, cibuli, nakrájené žampióny a vše spolu ještě opečeme.
  • Tuto směs z pánve navršíme na kotlety rozložené v míse, zalijeme trochou vývaru, ještě dochutíme solí, pepřem a přidáme kmín.
  • Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 - 15 minut pomalu dusit.
  • Hotový pokrm podáváme v ohnivzdorné míse, aby pára vůně zbytečně neunikaly - proto pokličku odklopíme až při podávání na stole.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]