Vepřové žebírko "chez soi"
(Podle šéfkuchaře pana Kobyláka z hotelu Espladane Praha)
Suroviny:4 vepřové kotlety (žebírka)olej dle potřebykmínhladká mouka100 g slaniny1 větší cibule2 hrsti menších žampiónůasi 20 malých bramborů (nejlépe předvařených)sůl a pepř podle chuti
Pracovní postup:Vepřové kotlety nebo žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.Pak je přemístíme je do skleněné ohnivzdorné mísy.Na zbývajícícm tuku na pánvi opečeme do červena syrové nebo lépe již částečně předvařené malé brambůrky.Později přidáme nakrájenou slaninu, cibuli, nakrájené žampióny a vše spolu ještě opečeme.Tuto směs z pánve navršíme na kotlety rozložené v míse, zalijeme trochou vývaru, ještě dochutíme solí, pepřem a přidáme kmín.Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 - 15 minut pomalu dusit.Hotový pokrm podáváme v ohnivzdorné míse, aby pára vůně zbytečně neunikaly - proto pokličku odklopíme až při podávání na stole.
ZPĚT do kapitolyHOME