Belgické vepřové nudličky v pivní omáčce
(Z časopisu pro zákazníky Albert - "Do Evropy s vlastním receptem", 2004, belgická kuchyně)
Suroviny:600 g vepřové kýty, na širší nudličky1 cibule, nakrájená100 ml oleje200 g mražených fazolek2 mrkve, na větší podélné kousky1 lžíce hladké mouky1 lžíce protlaku150 ml světlého piva200 ml vývarusůl a drcený pepř
Příloha: těstoviny apod.
Pracovní postup:Nudličky masa zprudka opečeme na oleji.Přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl s pepřem a orestujeme.Potom maso zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí.Ke konci přidáme k masu větší kousky mrkve s fazolkami.Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce.
Příprava omáčky:Zbylou šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme.Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání povaříme 20 minut.Nakonec v omáčce prohřejeme maso se zeleninou a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME