Belgické vepřové nudličky v pivní omáčce
(Z časopisu pro zákazníky Albert - "Do Evropy s vlastním receptem", 2004, belgická kuchyně)

Suroviny:
  • 600 g vepřové kýty, na širší nudličky
  • 1 cibule, nakrájená
  • 100 ml oleje
  • 200 g mražených fazolek
  • 2 mrkve, na větší podélné kousky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce protlaku
  • 150 ml světlého piva
  • 200 ml vývaru
  • sůl a drcený pepř
    Příloha: těstoviny apod.

    Pracovní postup:
  • Nudličky masa zprudka opečeme na oleji.
  • Přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl s pepřem a orestujeme.
  • Potom maso zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí.
  • Ke konci přidáme k masu větší kousky mrkve s fazolkami.
  • Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce.
    Příprava omáčky:
  • Zbylou šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme.
  • Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání povaříme 20 minut.
  • Nakonec v omáčce prohřejeme maso se zeleninou a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]