Námořnické kotlety
(Recept z internetových stránek "Česká hospodyňka", vybráno a vloženo do DDK v září 2009)

Námořnické kotlety-foto zdroj
  • Suroviny:
  • 600 g vepřových kotlet bez kostí
  • 2 cibule, nakrájená
  • 8 stroužků česneku, nahrubo nasekaných
  • 3 sterilované okurky na kostičky
  • 1 menší plechovka sterilovaných žampionů, na plátky
  • 50 ml olivového oleje
  • 5 lžic rajského protlaku
  • 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou
  • jíška vlastní nebo hotová nejlépe Knorr
  • worchesterová omáčka
  • pepř
    Příloha: těstoviny uvařené dle návodu na sáčku a propláchnuté "al dente" smícháme na suché pánvi opraženými 2-3 lžícemi strouhanky, kterou pak vmícháme do těstovin.

    Pracovní postup:
  • Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso a orestujeme.
  • Přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou.
  • Dusíme 10 až 15 minut do změknutí.
  • Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčky
  • Nakonec zahustíme jíškou např. Knorr, mírně povaříme, přilijeme šlehačku a dochutíme.
  • Kotlety podáváme přelité omáčkou s těstovinami smíchanými s opraženou strouhankou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]