Námořnické kotlety
(Recept z internetových stránek "Česká hospodyňka", vybráno a vloženo do DDK v září 2009)
Suroviny:600 g vepřových kotlet bez kostí2 cibule, nakrájená8 stroužků česneku, nahrubo nasekaných3 sterilované okurky na kostičky1 menší plechovka sterilovaných žampionů, na plátky50 ml olivového oleje5 lžic rajského protlaku1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanoujíška vlastní nebo hotová nejlépe Knorrworchesterová omáčkapepř
Příloha: těstoviny uvařené dle návodu na sáčku a propláchnuté "al dente" smícháme na suché pánvi opraženými 2-3 lžícemi strouhanky, kterou pak vmícháme do těstovin.
Pracovní postup:Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso a orestujeme. Přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou.Dusíme 10 až 15 minut do změknutí.Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčkyNakonec zahustíme jíškou např. Knorr, mírně povaříme, přilijeme šlehačku a dochutíme.Kotlety podáváme přelité omáčkou s těstovinami smíchanými s opraženou strouhankou.
ZPĚT do kapitolyHOME