Zapečené kovářské kotlety
(Z i-stránek "Recepty pro vás" aj., 2008, hospodská česká kuchyně)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 vepřové kotlety
  • 100 g tvrdého sýra, nastrouhaný
  • 3 cibule
  • olej
  • 250 ml šlehačky nebo kysané smetany
  • syrové brambory podle potřeby, na kolečka
  • sůl a pepř
    Příloha: vařené brambory posypané petrželkou a osmahnutá pikantní zeleninová směs

    Postup přípravy:
  • Plech vymažeme mírně olejem a poklademe kolečky cibule.
  • Na vrstvu cibule rozložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve zakryté při 160-170°C.
  • Když se sýr již rozteče zalijeme vše šlehačkou nebo kysanou smetanou a pečeme odkryté dalších asi 45 minut dorůžova.
  • Podáváme s bramborami nebo zeleninovým salátem.

    V některých variantách - je na cibuli ještě položena vrstva na kolečka nakrájených brambor, pak jsou teprve rozloženy ochucené naklepané vepřové kotlety a vše je zalito smetanou a upečeno jak je popsáno výše. Je zřejmé, že v této variantě současně připravujeme již i přílohu. Pokrm stačí ozdobit na talíři zeleninou nebo podávat s pikantním zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]