Zapečené kovářské kotlety
(Z i-stránek "Recepty pro vás" aj., 2008, hospodská česká kuchyně)
Suroviny pro 4 osoby:4 vepřové kotlety 100 g tvrdého sýra, nastrouhaný3 cibuleolej250 ml šlehačky nebo kysané smetanysyrové brambory podle potřeby, na kolečkasůl a pepř
Příloha: vařené brambory posypané petrželkou a osmahnutá pikantní zeleninová směs
Postup přípravy:Plech vymažeme mírně olejem a poklademe kolečky cibule.Na vrstvu cibule rozložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a posypeme nastrouhaným sýrem.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve zakryté při 160-170°C.Když se sýr již rozteče zalijeme vše šlehačkou nebo kysanou smetanou a pečeme odkryté dalších asi 45 minut dorůžova.Podáváme s bramborami nebo zeleninovým salátem.
V některých variantách - je na cibuli ještě položena vrstva na kolečka nakrájených brambor, pak jsou teprve rozloženy ochucené naklepané vepřové kotlety a vše je zalito smetanou a upečeno jak je popsáno výše. Je zřejmé, že v této variantě současně připravujeme již i přílohu. Pokrm stačí ozdobit na talíři zeleninou nebo podávat s pikantním zeleninovým salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME