Tatranské kotlety
(Obecně známý a velmi oblíbený recept, září 2008, slovenská kuchyně)
Tatranské kotlety - se liší od většiny zapékaných kotlet hlavně přítomností konzervovaného leča, které dává pokrmu lahodnou a typickou chuť. I když jde o recept uvedený téměř v každé internetové kuchařce ve stejném surovinovém složení, tak do DDK zařazena nebyla. Moji dceru Kamilku Kroupovou, která měla na starosti stravování u jedné brněnské firmy, na ně upozornil jeden ze strávníků a doporučil je zařadit do jídelníčku. Měly velký úspěch a když jsem ochutnal, bez rozmyšlení jsem je i já zařadil do této sbírky. Jsou velmi chutné, na přípravu jednoduché a určitě sem patří.
 Lečo Hamé bez klobásy Suroviny na 4 porce:
  • 4 libovější kotlety s kostí
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 sklenice sterilovaného leča bez klobásek
  • 100 g měkkého salámu nebo šunky
  • 200 g tvrdého sýra (eidam apod.), nastrouhaného
  • smetana ke šlehání
  • sůl a pepř
    Příloha: vařené brambory, bramborové pyré

    Postup přípravy:
  • Kotlety naklepeme, po obvodu nakrojíme, osolíme a opepříme.
  • Kotletami vyložíme pekáček a každou poklademe plátkem anglické slaniny.
  • Na povrch kotlet rozetřeme ze sklenice sterilované lečo (bez uzeniny) a pak pokryjeme kolečky měkkého salámu nebo šunky.
  • Vše zalijeme smetanou ke šlehání a posypeme strouhaným tvrdým sýrem.
  • Vložíme do předhřáté trouby na 180-190°C a necháme zapéct po dobu asi 40 minut dozlatova.
  • Podáváme s vařenými brambory nabo bramborovou kaši se zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]