Vepřová roláda plněná omeletou se zeleninou
(Recepty z časopisu ONA, česká kuchyně)

Suroviny pro 8 porcí:
  • 500 g vepřové pečeně bez kostí
  • 3 lžíce oleje na pečení
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 2 lžíce grilovacího koření
    Na omeletu:
  • 1 malá karotka, na drobné kostky
  • 50 g cukety, na drobné kostky
  • 2 vejce
  • sůl podle chuti
  • 2 lžíce másla na upečení
    Na ozdobu:
  • např. několik snítek petrželové natě nebo bazalky, na kolečka nakrájená rajčata a pod.

    Postup přípravy:
    Příprava omelety
  • Kostky mrkve a cukety spaříme vroucí vodou a necháme na sítku okapat.
  • Vejce rošleháme, osolíme a opepříme.
  • Na pánvi rozhřejeme máslo a pak do ní vlijeme rozšlehaná vejce.
  • Povrch posypeme kostkami karotky a cukety.
  • Když se omeleta na spodní straně srazí, otočíme ji a pánev ihned odstavíme.
    Příprava rolády
  • Vepřovou pečení opatrně rozkrojíme tak, aby vznikl souvislý plát. Jeden z delších okrajů plátu v šířce asi 10 cm rozklepeme, aby zavinutá roláda dobře držela.
  • Osolíme a položíme na plát masa omeletu se zeleninou a od nenaklepaného konce stočíme.
  • Roládu upevníme provázkem a na rozehřátém oleji v pekáčku ji ze všech stran opečeme.
  • Pak ji po celém povrchu potřeme směsí sójové omáčky, rajského protlaku a koření.
    Pečení a podávání rolády:
  • Stočenou roládu vložíme do trouby předehřáté na 190°C na dobu asi 45 minut.
  • Nnecháme ji přes noc vychladnout a druhý den ji nakrájíme na plátky.
  • Podáváme s chlebem obloženou zeleninou, případně i s netradiční bylinkovou hořčicí - do koupené hořčice např. zamícháme najemno nasekané čerstvé bylinky ze zahrádky jako petrželku, estragon, pažitku a pod.)

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]