Krkovička nadívaná sušenými švestkami
(Svět kuchyně, čís. 32, Radian Havířov 2002)

Suroviny pro 8 porcí:
  • 1,5 kg vepřové krkovičky
  • 300 g sušených švestek, namočených a pak vypeckovaných
  • 2 lžíce másla
    Na marinádu:
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek červeného vína
  • 1 šálek vinného octa
  • 2 bobkové listy
  • 4 hřebíčky,
  • několik kuliček nového koření
  • několi zrnek černého pepře
    Na ozdobu: - několik snítek petrželové natě

    Postup přípravy:
  • Do kastrolu nalijeme ocet a víno, přidáme česnek, cibuli, pepř, bobkový list, nové koření a hřebíčky a krátce (2-3 minuty) povaříme.
  • Horkou marinádou zalijeme omyté a očištěné maso a necháme 2-3 hodiny odležet.
  • Mezitím švestky zalijeme teplou vodou, necháme nabotnat a scedíme; pokud chceme, můžeme ze švestek odstranit pecky.
  • Krkovičku vyjmeme z marinády, osušíme, napícháme úzkým ostrým nožem a do vpichů vložíme švestky.
  • Na pekáči rozehřejeme máslo, vložíme maso a osmahneme, aby se povrch zatáhl.
  • Maso s opečenou kůrčičkou podlijeme marinádou a 1 a 1/2 hodiny pečeme při teplotě 180°C.
  • Krkovičku se švestkami podáváme nakrájenou na plátky, ozdobenými snítkami petrželové natě a s brambory na různý způsob jako přílohou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]