Zapečené vepřové plátky s mozzarelou
(Z časopisu "Svět kuchyně", díl 8, předpis 30, 2001)Přírodní vepřové plátky - z libového masa, zapečené s mozzarelou a ozdobené snítkou petržele, budou vítaným a nečekaným zpestřením našeho nedělního nebo slavnostního setkání s přáteli. Výborně chutnají s bagetou a salátem např. z čekanky, rajčat a pomeranče.
Suroviny pro 4 porce:4 vepřové libové řízky2 lžíce pokrmového tuku2 lžíce oleje4 stroužky česneku150 g sýru mozzarelaněkolik snítek petržele
Postup přípravy:Libové vepřové plátky (řízky) opláchneme, osušíme, lehce naklepeme paličkou na maso, tak jak jsme běžně zvyklí u řízků.Na pánvi rozpálíme pokrmový tuk se lžící oleje a plátky na něm osmažíme; stačí asi 2 minuty po každé straně.Až teď je teprve osolíme, opepříme a narovnáme do zapékací mísy.Stroužky česneku oloupenme, rozdrtíme a plátky česnekovou drtí potřeme.Petrželovou nať opláchneme, osušíme, natrháme lístky, několik si odložíme stranou na zdobení, ostatní poklademe na maso.Mozzarelu nakrájíme na osm plátků a na každý řízek položíme dva sýrové plátky.Dochutíme solí, zakapeme olejem a vložíme do předehřáté trouby na 250°C.Zapékáme asi 5 až 8 minut, až se sýr roztaví.Hotové jídlo dáme na mísu a ozdobíme zbývajícími snítkami petržele a podáváme se salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME