Zapečené vepřové plátky s mozzarelou
(Z časopisu "Svět kuchyně", díl 8, předpis 30, 2001)
Přírodní vepřové plátky - z libového masa, zapečené s mozzarelou a ozdobené snítkou petržele, budou vítaným a nečekaným zpestřením našeho nedělního nebo slavnostního setkání s přáteli. Výborně chutnají s bagetou a salátem např. z čekanky, rajčat a pomeranče.
Suroviny pro 4 porce:
  • 4 vepřové libové řízky
  • 2 lžíce pokrmového tuku
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g sýru mozzarela
  • několik snítek petržele

    Postup přípravy:
  • Libové vepřové plátky (řízky) opláchneme, osušíme, lehce naklepeme paličkou na maso, tak jak jsme běžně zvyklí u řízků.
  • Na pánvi rozpálíme pokrmový tuk se lžící oleje a plátky na něm osmažíme; stačí asi 2 minuty po každé straně.
  • Až teď je teprve osolíme, opepříme a narovnáme do zapékací mísy.
  • Stroužky česneku oloupenme, rozdrtíme a plátky česnekovou drtí potřeme.
  • Petrželovou nať opláchneme, osušíme, natrháme lístky, několik si odložíme stranou na zdobení, ostatní poklademe na maso.
  • Mozzarelu nakrájíme na osm plátků a na každý řízek položíme dva sýrové plátky.
  • Dochutíme solí, zakapeme olejem a vložíme do předehřáté trouby na 250°C.
  • Zapékáme asi 5 až 8 minut, až se sýr roztaví.
  • Hotové jídlo dáme na mísu a ozdobíme zbývajícími snítkami petržele a podáváme se salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]