Sviatočný kvet
(Ladislav Jaroš, sběratel a gurmán ze Žiliny, prosinec 2002, slovenská kuchyně)

Suroviny pro 4 porce:
  • 600 g bravčového stehna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 vajcia
  • horčica
  • nakladané kápie (celé)
  • rostlinné máslo (napr. Flora),
  • 1 lyžica kečupu
  • sójová omáčka

    Postup prípravy:
  • Mäso pokrájame na 4 rezne, na tenko ich vyklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
  • Vajcia uvaríme na tvrdo, trochu ochladíme a ošúpeme, současně štyri kápie vyberieme a dáme odkvapkať.
  • Každé vajce zabalíme do kápie, položíme na rezeň, zvinieme a upevníme bielou niťou.
  • Na panvici rozohrejeme tuk, pripravené závitky opražíme, podlejeme ich vodou a dusíme asi 20 minút.
  • Udusené závitky vyberieme, niť odstránime a rozkrájame ich na štvrťky.
  • Podávame studené na šalátových listoch alebo teplé, poliate šťavou z výpeku, dochutenou kečupom a sójovou omáčkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]