Sviatočný kvet
(Ladislav Jaroš, sběratel a gurmán ze Žiliny, prosinec 2002, slovenská kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:
600 g bravčového stehnasoľmleté čierne korenie4 vajciahorčicanakladané kápie (celé)rostlinné máslo (napr. Flora),1 lyžica kečupusójová omáčka
Postup prípravy:Mäso pokrájame na 4 rezne, na tenko ich vyklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.Vajcia uvaríme na tvrdo, trochu ochladíme a ošúpeme, současně štyri kápie vyberieme a dáme odkvapkať.Každé vajce zabalíme do kápie, položíme na rezeň, zvinieme a upevníme bielou niťou.Na panvici rozohrejeme tuk, pripravené závitky opražíme, podlejeme ich vodou a dusíme asi 20 minút.Udusené závitky vyberieme, niť odstránime a rozkrájame ich na štvrťky.Podávame studené na šalátových listoch alebo teplé, poliate šťavou z výpeku, dochutenou kečupom a sójovou omáčkou.
ZPĚT do kapitolyHOME