Špízy z panenky s pálivým salátem
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme s Maggi", Radio F1, květen 2003)

Suroviny:
  • 600 g vepřové panenky
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    Na marinádu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 špetka koriandru a mletého kmínu
  • 1 lžičky kari
  • ochucovadlo (např."Harmonie chuti")
    Na salát:
  • 1 jarní cibulka
  • 1 okurka
  • 2 červené chilli papričky
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • pepř a sůl

  • Příloha: pikantní pálivý salát

    Postup přípravy:
  • Plátky panenky nakrájíme na nudličky.
  • Ze sezamového oleje, jogurtu, ochucovadla, koriandru, kmínu, kari a pepře připravíme marinádu, ve které necháme maso 60 minut odpočinout.
  • Cibulku nadrobno pokrájíme, okurku oloupeme a nakrájíme na drobné podélné kousky, chilli papričky rozpůlíme, vykrojíme semeník a nakrájíme na jemné nudličky.
  • V míse promícháme s kukuřicí, salát pokapeme zálivkou z citrónové šťávy, sójové omáčky, oleje, soli a pepře.
  • Maso napícháme na jehly a na pánvi opečeme ze všech stran.
  • Podáváme s kukuřičným salátem.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]