Špízy z panenky s pálivým salátem
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme s Maggi", Radio F1, květen 2003)
Suroviny:600 g vepřové panenky1 kelímek bílého jogurtu
Na marinádu2 lžíce sezamového oleje1 špetka koriandru a mletého kmínu1 lžičky kariochucovadlo (např."Harmonie chuti")
Na salát:1 jarní cibulka
1 okurka2 červené chilli papričky150 g sterilované kukuřice1 lžíce citrónové šťávy1 lžíce sójové omáčky1 lžíce olejepepř a sůl
Příloha: pikantní pálivý salát
Postup přípravy:Plátky panenky nakrájíme na nudličky.Ze sezamového oleje, jogurtu, ochucovadla, koriandru, kmínu, kari a pepře připravíme marinádu, ve které necháme maso 60 minut odpočinout.Cibulku nadrobno pokrájíme, okurku oloupeme a nakrájíme na drobné podélné kousky, chilli papričky rozpůlíme, vykrojíme semeník a nakrájíme na jemné nudličky.V míse promícháme s kukuřicí, salát pokapeme zálivkou z citrónové šťávy, sójové omáčky, oleje, soli a pepře.Maso napícháme na jehly a na pánvi opečeme ze všech stran.Podáváme s kukuřičným salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME