Vepřové na majoránce se žampiony a cibulí
(Ivan Vodochodský recept z pořadu "Vaříme", Radio F1, květen 2003)

Suroviny:
  • 500 g vepřových řízků
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 250 g malých cibulek
  • 1 svazek čerstvé majoránky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g těstovin (vřetena, spirály aj.)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml bílého vína
  • 2 lžíce granulované světlé jíšky
  • 2 lžíce másla
  • petrželka
  • 1 rajče
  • sůl a pepř
    Příloha: těstoviny

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na proužk, hlívu rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, cibulky oloupeme a nakrájíme na kolečka, majoránku posekáme.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po malých porcích za stálého obracení opékáme.
  • Dochutíme solí a pepřem.
  • Maso vyjmeme z pánve a ve výpeku orestujeme hlívu a cibuli.
  • Pak přilijeme smetanu a bílé víno a směs přivedeme k varu.
  • Nakonec zahustíme světlou jíškou a sekanou majoránku a krátce povaříme a udržujeme teplé.
  • Petrželku nasekáme, těstoviny uvařené dle návodu promícháme s petrželkou a 2 lžícemi másla.
  • Rajče nakrájíme na kostičky, kterými masovou směs posypeme.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]