Vepřové na majoránce se žampiony a cibulí
(Ivan Vodochodský recept z pořadu "Vaříme", Radio F1, květen 2003)
Suroviny:
500 g vepřových řízků300 g hlívy ústřičné250 g malých cibulek1 svazek čerstvé majoránky3 lžíce olivového oleje300 g těstovin (vřetena, spirály aj.)200 ml smetany ke šlehání125 ml bílého vína2 lžíce granulované světlé jíšky2 lžíce máslapetrželka1 rajčesůl a pepř
Příloha: těstoviny
Postup přípravy:Maso nakrájíme na proužk, hlívu rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, cibulky oloupeme a nakrájíme na kolečka, majoránku posekáme.Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po malých porcích za stálého obracení opékáme.Dochutíme solí a pepřem.Maso vyjmeme z pánve a ve výpeku orestujeme hlívu a cibuli. Pak přilijeme smetanu a bílé víno a směs přivedeme k varu. Nakonec zahustíme světlou jíškou a sekanou majoránku a krátce povaříme a udržujeme teplé. Petrželku nasekáme, těstoviny uvařené dle návodu promícháme s petrželkou a 2 lžícemi másla.Rajče nakrájíme na kostičky, kterými masovou směs posypeme.
ZPĚT do kapitolyHOME