Kotlety v sáčku z alobalu
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme s Maggi", Radio F1, duben 2003)

Suroviny:
  • 5 kotlet
  • 1 kg brambor
  • 5 stroužků česneku
  • 2 ostřejší klobásy
  • pepř a sůl
  • 5 menších cibulek
  • 1 červená paprika
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička sekaného zázvoru
  • 2 lžíce ochucovadla např. "Harmonie Chuti"
  • Pomůcka: alobal a příloha: pečivo, jarní vaječná majonéza

    Postup přípravy:
  • Maso naklepeme, opepříme a naložíme do směsi vína, sójové omáčky, sekaného zázvoru a sekaného česneku, dochutíme ochucovadlem.
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, podle chuti můžeme i opepřit, posypat paprikou nebo drceným kmínem a cibulí.
  • Z alobalu uděláme kapsu, do které dáme brambory, na něho nakrájenou klobásku, na ni kotlety, posypeme zeleninou a zalijeme marinádou.
  • Alobal složímw a utěsníme, aby nevytekla šťáva a upečeme v troubě asi 30 minut.
  • Podáváme s pečivem a "jarní vaječnou majonézou" - (klikni).
    » Zašel jsem a dal se do přípravy večeře. Naklepal jsem kotlety, osolil je opaprikoval, naloupal brambory, nakrájel je na plátky, omyl a nakrájel žampióny. Z alobalu jsem vyrobil čtyři mističky, položil do nich kotlety, nakladl na ně plátky žampionů a osolených brambor a všechno zalil smetanou. Nakonec jsem alobalové mističky přihrnutím nahoře uzavřel a narovnal je na plech elektrické trouby. Asi uprostřed té činnosti přišel Leopold.«

    (Jaroslav Boček, 1932-2003: "Taková předvánoční povídka")
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]