Pepřové vepřové s čínským zelím, paprikou a zázvorem
(Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme s Maggi", Radio "Frekvence 1", únor 2003)

Suroviny:
  • 2 lžičky zeleného naloženého pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 4 vepřové steaky z libovější krkovičky
  • olivový olej
  • 100 g másla
  • 2 cibule
  • 1 menší pekingské zelí
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce posekané pažitky
  • 1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 velká červená paprika
  • sladkokyselá chilli omáčka
  • 2 lžíce
  • 2 lžíce ochucovadla např. "Harmonie Chuti"
    Příloha: ryže, hranolky, zelenina

    Postup přípravy:
  • Smícháme rozdrcený naložený zelený pepř, med, sójovou omáčku, cukr a ochucovadlem.
  • Směs vetřeme do zářezů, které jsme udělali na steacích.
  • Zabalíme do mikrofólie a dáme na cca hodinu do ledničky.
  • Pak maso zprudka opečeme ve woku a vyjmeme.
  • Na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, na nudličky pokrájené čínské zelí, zázvor a papriku.
  • Restujeme asi 5 minut a smícháme s osmaženým masem.
  • Dochutíme sladkokyselou chilli omáčkou a ozdobíme pažitkou.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]