Pepřové vepřové s čínským zelím, paprikou a zázvorem
(Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme s Maggi", Radio "Frekvence 1", únor 2003)
Suroviny:
2 lžičky zeleného naloženého pepře1 lžíce cukru4 vepřové steaky z libovější krkovičkyolivový olej100 g másla2 cibule1 menší pekingské zelí2 lžíce světlé sójové omáčky2 lžíce posekané pažitky
1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru1 velká červená paprikasladkokyselá chilli omáčka2 lžíce2 lžíce ochucovadla např. "Harmonie Chuti"
Příloha: ryže, hranolky, zelenina
Postup přípravy:Smícháme rozdrcený naložený zelený pepř, med, sójovou omáčku, cukr a ochucovadlem.Směs vetřeme do zářezů, které jsme udělali na steacích.Zabalíme do mikrofólie a dáme na cca hodinu do ledničky.Pak maso zprudka opečeme ve woku a vyjmeme.Na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, na nudličky pokrájené čínské zelí, zázvor a papriku.Restujeme asi 5 minut a smícháme s osmaženým masem.Dochutíme sladkokyselou chilli omáčkou a ozdobíme pažitkou.
ZPĚT do kapitolyHOME