Vepřový mls v alobalu
(Michal Málek: Grilování a barbeque pro všechny, severoamerická kuchyně)

Suroviny:
  • 600 g vepřové kýty bez kosti (řízky)
  • 250 g žampionů
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 80 g mandlí
  • 1 lžička másla
  • sůl, mletý pepř, koriandr
  • 1 kg brambor
  • rozmarýn
  • 150 g anglické slaniny
  • 70 g oleje

  • Příloha: žádná nebo brambory

    Postup přípravy:
  • Naklepeme řízky z kýty, osolíme a opepříme.
  • Nakrájené žampiony, kostičky celeru a oloupané sekané mandle orestujeme na másle.
  • Směs necháme vychladnout a pak touto směsi plníme řízky, které spíchneme párátky a sklepneme na okraji.
  • Naplněné balíčky opečeme na oleji.
  • Na vymaštěný alobal naklademe nakrájené brambory, osolíme a posypeme rozmarýnem
  • Na brambory vložíme plátky slaniny, a na jejich povrch plněné řízky.
  • Vše zabalíme do alobalu a na grilu nebo v troubě zvolna pečeme 35 minut při 180°C.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]