Vepřový mls v alobalu
(Michal Málek: Grilování a barbeque pro všechny, severoamerická kuchyně)
Suroviny:600 g vepřové kýty bez kosti (řízky) 250 g žampionů 80 g řapíkatého celeru 80 g mandlí 1 lžička másla sůl, mletý pepř, koriandr1 kg bramborrozmarýn150 g anglické slaniny 70 g oleje
Příloha: žádná nebo brambory
Postup přípravy:Naklepeme řízky z kýty, osolíme a opepříme.Nakrájené žampiony, kostičky celeru a oloupané sekané mandle orestujeme na másle.Směs necháme vychladnout a pak touto směsi plníme řízky, které spíchneme párátky a sklepneme na okraji.Naplněné balíčky opečeme na oleji. Na vymaštěný alobal naklademe nakrájené brambory, osolíme a posypeme rozmarýnemNa brambory vložíme plátky slaniny, a na jejich povrch plněné řízky.Vše zabalíme do alobalu a na grilu nebo v troubě zvolna pečeme 35 minut při 180°C.
ZPĚT do kapitolyHOME