Plněná roláda z bůčku
(Ze souboru receptů: "Mistr kuchař", 2002)
Suroviny:
800 g bůčku bez kostí a kůže1 lžička soli1 - 2 špetky pepře2 jablka12 vypeckovaných švestek2 lžíce oleje250 ml vývaru150 g smetanového jogurtu2 lžičky bramborového škrobu
Příloha: brambory, bramborová kaše, jablkový kompot, červené zelí nebo salát
Postup přípravy: Plát masa potřeme solí a pepřem, jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vyjmeme jádřinec a rozkrájíme nadrobno a švestky nakrájíme na nudličky. Ovoce položíme na plát masa a srolujeme, pevně omotáme nití a zavážeme. Olej na pekáči silně zahřejeme a masovou roládu na něm osmahneme a necháme pak s trochou vývaru dusit pod pokličkou. Udržujeme mírný oheň až je roláda měkká, postupně podléváme zbývajícím vývarem a nakonec pečeme odkryté asi 10 minut. Pečeni položíme na podnos a přikryjeme. Jogurt a škrobovou moučku zamícháme do šťávy a necháme vzkypět a vzniklou omáčku dochutíme. Podáváme spolu.
Poznámka DDK:
Tak to bylo vynikající jídlo! Zbylou studenou pečeni můžeme nakrájet na tenké plátky a ještě využít k večeři. Plátky obložíme celozrnným chlebem potřeným pomazánkou připravenou z majonézy a strouhaných jablek.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME