Vepřové plátky plněné játry
("Prima vařečka" TV Prima, duben 2001)
Suroviny:500 g vepřové kýty120 g vepřových jater100 g anglické slaniny120 g vepřového sádla1 větší cibuli100 g červené paprikysůl, mletý pepřworcesterfeferonka1 lžíce hladké mouky1 lžička hořčice200 ml vývaru z kostí
Příloha: chléb, brambory
Postup přípravy:Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájená játra.Tuto směs navršíme na plátky masa, přidáme na silnější nudličky nakrájenou anglickou slaninu, nakrájené feferonky a červenou papriku.Plátky přehneme, sklepneme paličkou a opečeme na rozehřátém sádle.Opečené porce vyjmeme výpek zaprášíme moukou, přidáme hořčici a osmahneme, pak zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme worcester osolíme a povaříme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME