Vepřové plátky plněné játry
("Prima vařečka" TV Prima, duben 2001)

Suroviny:
  • 500 g vepřové kýty
  • 120 g vepřových jater
  • 100 g anglické slaniny
  • 120 g vepřového sádla
  • 1 větší cibuli
  • 100 g červené papriky
  • sůl, mletý pepř
  • worcester
  • feferonka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička hořčice
  • 200 ml vývaru z kostí

  • Příloha: chléb, brambory

    Postup přípravy:
  • Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
  • Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a na nudličky pokrájená játra.
  • Tuto směs navršíme na plátky masa, přidáme na silnější nudličky nakrájenou anglickou slaninu, nakrájené feferonky a červenou papriku.
  • Plátky přehneme, sklepneme paličkou a opečeme na rozehřátém sádle.
  • Opečené porce vyjmeme výpek zaprášíme moukou, přidáme hořčici a osmahneme, pak zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme worcester osolíme a povaříme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]