Pardubický vepřový špíz
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)
Suroviny:
500 g vepřové kýtysůl a mletý pepřmuškátový květ1 lžíce tuku120 g anglické slaniny1 větší cibule1 lžička kečupu120 g mletého vepřového masa
Na náplň:1 vejcekapary50 ml smetany
Příloha: chléb, brambory, bramborové krokety
Postup přípravy:Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky (4 na 1 porci), naklepeme, okořeníme solí, muškátovým květem a opepříme.Plátky potřeme náplní - směsí mletého masa, kapar, vejce se smetanou a zavineme do závitků.Připravené závitky napichujeme na špíz (špejli) střídavě s anglickou slaninou a cibulí.Hotový špíz potřeme tukem a necháme krátce odležet. a pak opečeme na tuku a nakonec k výpeku přidáme kečup.Při podávání špíz přelijeme vypečenou šťávou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME