Pardubický vepřový špíz
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • 500 g vepřové kýty
  • sůl a mletý pepř
  • muškátový květ
  • 1 lžíce tuku
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička kečupu
  • 120 g mletého vepřového masa
    Na náplň:
  • 1 vejce
  • kapary
  • 50 ml smetany
    Příloha: chléb, brambory, bramborové krokety

    Postup přípravy:
  • Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky (4 na 1 porci), naklepeme, okořeníme solí, muškátovým květem a opepříme.
  • Plátky potřeme náplní - směsí mletého masa, kapar, vejce se smetanou a zavineme do závitků.
  • Připravené závitky napichujeme na špíz (špejli) střídavě s anglickou slaninou a cibulí.
  • Hotový špíz potřeme tukem a necháme krátce odležet. a pak opečeme na tuku a nakonec k výpeku přidáme kečup.
  • Při podávání špíz přelijeme vypečenou šťávou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]