Vepřové medailonky s fazolemi a houbami
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • 400 g vepřové panenky
  • 300 g zelených fazolek čerstvých nebo mražených
  • 100 g slaniny
  • 200 g žampiónů
  • 100 ml smetany
  • olej
  • provensálské bylinky
  • sůl, drcený barevný pepř
  • Na přílohu "papa a sadan":
  • 4 větší brambory
  • 250 g (kelímek) bílého jogurtu
  • 450 g anglické slaniny
  • sůl a bílý pepř
  • česnek
  • zelená petrželka


  • Příloha: "papa sadan" (tátova brambora)

    Postup přípravy:
  • Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na špalíčky a zlehýnka rukou rozklepneme.
  • Obalíme v drceném pepři, osolíme a opečeme na pánvi na oleji.
  • Slaninu nakrájíme na nudličky a rovněž opečeme na pánvi.
  • Přidáme nakrájené fazolky a žampiony, ochutíme solí, pepřem, bylinkami a zjemníme smetanou.
  • Pokrm lze vhodně doplníme přílohou "papa a sadan", kterou připravíme takto:
  • Středně velké brambory omyjeme a ve slupce uvaříme do poloměkka.
  • Pak je zabalíme do alobalu a pečeme 10 minut v troubě při 200 °C.
  • V misce rozmícháme jogurt a ochutíme solí bílým pepřem a nasekanou petrželkou.
  • Nakonec přimícháme na drobné kostičky nakrájenou anglickou slaninu orestovanou s česnekem.
  • Upečenou bramboru podélně nakrojíme rozevřeme a naplníme ji připravenou směsí.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]