Vepřové steaky na pepři
("Prima varečka", TV Prima, únor 2001)
Suroviny:4 velké steaky z kotletyněkolik celých pepřůolej3 cibule3 rajčata3 lžíce máslazelená petrželka5 stroužků česneku2 lžíce strouhaného tvrdého sýrasůl
Příloha: chléb, rajčata se sýrem
Postup přípravy:Steaky po obou stranách naklepeme, okrajové blány nařízneme a posypeme nahrubo mletým nebo sekaným pepřem.Ve velké pánvi rozpálíme olej a v něm steaky z každé strany asi 2 až 3 minuty opečeme a položíme na horký talíř.Do pánve vložíme kousky cibule, osmažíme a položíme vedle steaků.Smícháme máslo s nasekanou petrželkou, česnekem a naklademe na připravené steaky.Podusíme omytá a oloupaná rajčata, posypeme sýrem a lehce osolíme.Sýr a rajčata dáme také na talíř a vše ještě posypeme nahrubo umletým pepřem a podáváme s masem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME