Vepřové steaky na pepři
("Prima varečka", TV Prima, únor 2001)

Suroviny:
  • 4 velké steaky z kotlety
  • několik celých pepřů
  • olej
  • 3 cibule
  • 3 rajčata
  • 3 lžíce másla
  • zelená petrželka
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • sůl

  • Příloha: chléb, rajčata se sýrem

    Postup přípravy:
  • Steaky po obou stranách naklepeme, okrajové blány nařízneme a posypeme nahrubo mletým nebo sekaným pepřem.
  • Ve velké pánvi rozpálíme olej a v něm steaky z každé strany asi 2 až 3 minuty opečeme a položíme na horký talíř.
  • Do pánve vložíme kousky cibule, osmažíme a položíme vedle steaků.
  • Smícháme máslo s nasekanou petrželkou, česnekem a naklademe na připravené steaky.
  • Podusíme omytá a oloupaná rajčata, posypeme sýrem a lehce osolíme.
  • Sýr a rajčata dáme také na talíř a vše ještě posypeme nahrubo umletým pepřem a podáváme s masem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]