Pikantní maso na kávě
(Recept ze stránky Koření od Antonína)
Suroviny pro 4 porce:4 plátky vepřové kotlety bez kosti1/2 až 1 sáček koření "Citrónový pepř"hladká mouka na obaleníolej na smažení1 střední cibule1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo rozpustné kávy1 lžíce hladké moukyšlehačka (250 ml)sůl
Přílohy: hranolky, krokety, rýže nebo i knedlíky či pečivo
Postup přípravy:Plátky z vepřové kotlety bez kosti lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, opláchneme vodou a obalíme ve směsi koření "Citrónovým pepř" a hladké mouce. Čím více pepře se na maso "přilepí", tím bude pokrm pikantnější. Na větší pánvi rozpálíme olej a obalené kotlety zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso "zatáhlo", zůstalo uvnitř šťavnaté a na mase se vytvořila opečená téměř souvislá pepřová kůrka.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme šálkem silné překapávané nebo rozpustné kávy a šálkem horké vody. Maso dusíme doměkka (dle potřeby podléváme vodou).Když je maso měkké, šťávu částečně vysmahneme a zahustíme hladkou moukou (1 vrchovatá lžíce), kterou jsme dobře rozmíchali ve šlehačce. Vzniklou omáčku necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Podáváme s hranolky, kroketami, bramborem, rýží, ale i s knedlíky či pečivem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME