Pikantní maso na kávě
(Recept ze stránky Koření od Antonína)

Suroviny pro 4 porce:
  • 4 plátky vepřové kotlety bez kosti
  • 1/2 až 1 sáček koření "Citrónový pepř"
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení
  • 1 střední cibule
  • 1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo rozpustné kávy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • šlehačka (250 ml)
  • sůl
    Přílohy: hranolky, krokety, rýže nebo i knedlíky či pečivo

    Postup přípravy:
  • Plátky z vepřové kotlety bez kosti lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, opláchneme vodou a obalíme ve směsi koření "Citrónovým pepř" a hladké mouce.
  • Čím více pepře se na maso "přilepí", tím bude pokrm pikantnější.
  • Na větší pánvi rozpálíme olej a obalené kotlety zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso "zatáhlo", zůstalo uvnitř šťavnaté a na mase se vytvořila opečená téměř souvislá pepřová kůrka.
  • Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme šálkem silné překapávané nebo rozpustné kávy a šálkem horké vody.
  • Maso dusíme doměkka (dle potřeby podléváme vodou).
  • Když je maso měkké, šťávu částečně vysmahneme a zahustíme hladkou moukou (1 vrchovatá lžíce), kterou jsme dobře rozmíchali ve šlehačce.
  • Vzniklou omáčku necháme přejít varem a dle chuti dosolíme.
  • Podáváme s hranolky, kroketami, bramborem, rýží, ale i s knedlíky či pečivem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]