Zapečené maso s bramborem a smetanou
(Ze stránky Koření od Antonína, 2000)
Suroviny:450 - 600 g vepřové panenky, kotlety (bez kosti) nebo kuřecích prsou3 velké cibule1 lžíce směsi koření "Klokaní maso"sůlcca 800 g bramborkmín250 ml smetany ke šlehání
Příloha: rajská jablíčka nebo rajčatový salát
Postup přípravy:Na dno zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme 3 velké, nahrubo nakrájené cibule.Maso nakrájíme a naklepeme jako na řízky a rovnoměrně pokládáme na cibuli.Zasypeme směsí koření "Klokaní maso" od Antonína a podle chuti osolíme.Očistíme brambory a nakrájíme na plátky a vrstvíme je na maso po celé ploše zapékací nádoby. Jednotlivé vrstvy brambor vždy osolíme a posypeme kmínem.Obsah pekáče zalijeme smetanou a pečeme přikryté při teplotě asi 200 °C, přibližně 1 hodinu (platí pro elektrické trouby).Ke konci pečení můžeme pekáč odkrýt, aby se brambory ve vrchní vrstvě opekly dočervena. Výbornou přílohou jsou nakrájená rajská jablíčka nebo rajčatový salát.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME