Zapečené maso s bramborem a smetanou
(Ze stránky Koření od Antonína, 2000)

Suroviny:
  • 450 - 600 g vepřové panenky, kotlety (bez kosti) nebo kuřecích prsou
  • 3 velké cibule
  • 1 lžíce směsi koření "Klokaní maso"
  • sůl
  • cca 800 g brambor
  • kmín
  • 250 ml smetany ke šlehání

  • Příloha: rajská jablíčka nebo rajčatový salát

    Postup přípravy:
  • Na dno zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme 3 velké, nahrubo nakrájené cibule.
  • Maso nakrájíme a naklepeme jako na řízky a rovnoměrně pokládáme na cibuli.
  • Zasypeme směsí koření "Klokaní maso" od Antonína a podle chuti osolíme.
  • Očistíme brambory a nakrájíme na plátky a vrstvíme je na maso po celé ploše zapékací nádoby.
  • Jednotlivé vrstvy brambor vždy osolíme a posypeme kmínem.
  • Obsah pekáče zalijeme smetanou a pečeme přikryté při teplotě asi 200 °C, přibližně 1 hodinu (platí pro elektrické trouby).
  • Ke konci pečení můžeme pekáč odkrýt, aby se brambory ve vrchní vrstvě opekly dočervena.
  • Výbornou přílohou jsou nakrájená rajská jablíčka nebo rajčatový salát.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]