Šašlik podle "Antonína"
(Ze stránky Koření od Antonína, 4 porce)

Suroviny:
  • 600 g vepřové kýty
  • 200 ml oleje
  • 3 cibule
  • 1 lžíci směs koření "Šašlik" od Antonína
  • sůl
  • citrón nebo citrónová šťáva
  • 250 g rajčat
  • 1 velký banán
  • 125 g prorostlé slaniny

  • Příloha: chléb, brambory

    Postup přípravy:
  • Vepřovou kýtu nebo vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na menší a silnější plátky.
  • Mírně plátky naklepeme a na 24 hodin naložíme do směsi oleje, koření "Šašlik" od Antonína, soli, šťávy z 1/2 citrónu a pokrájené jedné cibule.
  • Nakrájíme rajčata na plátky nebo na kousky asi 3 cm silné, velký banán, další 2 ks cibule a prorostlou slaninu.
  • Suroviny střídavě napichujeme s masem na jehly a hotový špíz potřeme olejem z marinády.
  • Grilovací rošt vyložíme alobalem (3 vrstvy), položíme na něj špízy a grilujeme z každé strany po 10 minutách, při obracení špízy potíráme olejem z marinády.
  • Ke konci grilování odstraníme z roštu alobal a grilujeme nad žárem ještě asi 5 minut.
  • Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]