Šašlik podle "Antonína"
(Ze stránky Koření od Antonína, 4 porce)
Suroviny:600 g vepřové kýty200 ml oleje3 cibule
1 lžíci směs koření "Šašlik" od Antonínasůlcitrón nebo citrónová šťáva250 g rajčat1 velký banán125 g prorostlé slaniny
Příloha: chléb, brambory
Postup přípravy:Vepřovou kýtu nebo vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na menší a silnější plátky.Mírně plátky naklepeme a na 24 hodin naložíme do směsi oleje, koření "Šašlik" od Antonína, soli, šťávy z 1/2 citrónu a pokrájené jedné cibule.Nakrájíme rajčata na plátky nebo na kousky asi 3 cm silné, velký banán, další 2 ks cibule a prorostlou slaninu.Suroviny střídavě napichujeme s masem na jehly a hotový špíz potřeme olejem z marinády.Grilovací rošt vyložíme alobalem (3 vrstvy), položíme na něj špízy a grilujeme z každé strany po 10 minutách, při obracení špízy potíráme olejem z marinády.Ke konci grilování odstraníme z roštu alobal a grilujeme nad žárem ještě asi 5 minut.Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME