Grilované marinované vepřové řízky - Harvest Pork Chops
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, s. 80, Great Britain)

Suroviny pro 4 porce:
  • 600 g tj. 4 ks vepřových kotlet asi 1 cm silných
  • l55 ml vody
  • 110 ml jablečné šťávy nebo moštu
  • 1 lžička nastřihané pažitky
  • 1 stroužek česneku nakrájeného
  • 1/4 lžičky sušené bazalky, drcené
  • 1/4 lžičky sušeného oregána
  • sůl, pepř
  • 4 nakrájená jablečná kolečka

  • Příloha: opékané brambory, chléb, zelenina

    Postup přípravy:
    Z masa odstraníme tuk a vložíme ho do plastového sáčku, který pro jistotu (proti protrhnutí) vložíme ještě do nízké misky. Připravíme marinády.
    Příprava marinády
  • V jiné malé misce smícháme džus, pažitku, česnek, bazalku a oregano.
  • Připravenou směs nalijeme na maso umístěné v sáčku, který dobře uzavřeme zatočením.
  • Maso v sáčku promneme a marinujeme po dobu 8 - 24 hodiny; během této doby obsah sáčku jednou nebo dvakrát otočíme a promneme.
    Grilování masa:
  • Maso otřeme a umístíme na plechu na rošt a grilujeme po dobu 6 minut.
  • Obrátíme a grilujeme dalších 6 minut a až nakonec osolíme a opepříme.
  • Na plátky masa umístíme kolečka jablíček a 2 minuty grilujeme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]