Grilované marinované vepřové řízky - Harvest Pork Chops
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, s. 80, Great Britain)
Suroviny pro 4 porce:600 g tj. 4 ks vepřových kotlet asi 1 cm silnýchl55 ml vody110 ml jablečné šťávy nebo moštu1 lžička nastřihané pažitky1 stroužek česneku nakrájeného1/4 lžičky sušené bazalky, drcené1/4 lžičky sušeného oregánasůl, pepř4 nakrájená jablečná kolečka
Příloha: opékané brambory, chléb, zelenina
Postup přípravy:
Z masa odstraníme tuk a vložíme ho do plastového sáčku, který pro jistotu (proti protrhnutí) vložíme ještě do nízké misky. Připravíme marinády.
Příprava marinádyV jiné malé misce smícháme džus, pažitku, česnek, bazalku a oregano. Připravenou směs nalijeme na maso umístěné v sáčku, který dobře uzavřeme zatočením.Maso v sáčku promneme a marinujeme po dobu 8 - 24 hodiny; během této doby obsah sáčku jednou nebo dvakrát otočíme a promneme.
Grilování masa:Maso otřeme a umístíme na plechu na rošt a grilujeme po dobu 6 minut.Obrátíme a grilujeme dalších 6 minut a až nakonec osolíme a opepříme.Na plátky masa umístíme kolečka jablíček a 2 minuty grilujeme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME