Grilovaná kýta s ananasovou omáčkou - Pineapple-Ham Kabbas
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, s. 50, Great Britain)
Suroviny pro 4 porce:350 g zcela uvařené vepřové kýty230 g konzervovaných ananasových řezů1 střední zelená paprika, na kostky
Na potírání.šťáva z ananasu1 lžíce medu1/2 lžičky kukuřičné mouky1/4 lžičky skořice
(204 cal na porci)
Příloha: opečené brambory, chléb
Postup přípravy:Z vepřové kýty odstraníme všechen tuk a nakrájíme ji na kostky (asi 2 cm).Scedíme ananas a šťávu si uchováme stranou, kolečka ananasu rozřežeme na čtyři díly.Na špejli napichujeme střídavě maso z kýty, ananas a zelenou papriku.
Příprava omáčky k potírání:V menším kastrůlku smícháme ananasovou šťávu, med, mouku a skořici.Směs surovin povaříme bez pokličky a zahustíme až kapalina začne bublat; pak ještě 2 minuty povaříme.
Grilování masa:Umístíme maso na špejlích (kebab) na grilovací soupravu a grilujeme asi 5 minut z občasného potírání připravenou omáčkou.Pak maso obrátíme a ještě pět minut grilujeme za polévání omáčkou.Podáváme přelité zbývající omáčkou s chlebem nebo opečenými brambory.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME