Grilovaná kýta s ananasovou omáčkou - Pineapple-Ham Kabbas
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, s. 50, Great Britain)

Suroviny pro 4 porce:
  • 350 g zcela uvařené vepřové kýty
  • 230 g konzervovaných ananasových řezů
  • 1 střední zelená paprika, na kostky
    Na potírání.
  • šťáva z ananasu
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky kukuřičné mouky
  • 1/4 lžičky skořice
  • (204 cal na porci)
    Příloha: opečené brambory, chléb

    Postup přípravy:
  • Z vepřové kýty odstraníme všechen tuk a nakrájíme ji na kostky (asi 2 cm).
  • Scedíme ananas a šťávu si uchováme stranou, kolečka ananasu rozřežeme na čtyři díly.
  • Na špejli napichujeme střídavě maso z kýty, ananas a zelenou papriku.
    Příprava omáčky k potírání:
  • V menším kastrůlku smícháme ananasovou šťávu, med, mouku a skořici.
  • Směs surovin povaříme bez pokličky a zahustíme až kapalina začne bublat; pak ještě 2 minuty povaříme.
    Grilování masa:
  • Umístíme maso na špejlích (kebab) na grilovací soupravu a grilujeme asi 5 minut z občasného potírání připravenou omáčkou.
  • Pak maso obrátíme a ještě pět minut grilujeme za polévání omáčkou.
  • Podáváme přelité zbývající omáčkou s chlebem nebo opečenými brambory.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]