Grilovaná vepřová žebra se zeleninou
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2001)

Suroviny:
  • 1,6 kg vepřových žeber
  • 2 cibule
  • 150 g rajčatového protlaku
  • divoké koření
  • 12 stroužků česneku
  • olej
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 5 stroužků česneku
  • 150 g kečupu
  • 6 lžic medu
  • 3 lžíce grilovacího koření
  • 3 lžíce drceného barevného pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • Na zeleninový špíz:
  • např. cuketu, barevné papriky, cibule, houby ši-take nebo hlívu ústřičnou a olivový olej
    Příloha: grilovaná zelenina na špízu

    Postup přípravy:
  • Na oleji opečeme hrubě nakrájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou ochutíme divokým kořením osolíme.
  • Do této směsi vložíme nasekaná žebra, která v ní 30 minut povaříme.
  • Odstavíme a necháme do druhého dne v tomto vývaru odležet.
  • Druhý den žebra vyjmeme a pečeme na grilu za občasného potírání marinádou.
  • Marinádu připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku, barevného pepře, grilovacího koření a olivového oleje.
  • Podáváme s chlebem, pečivem a se zeleninovým špízem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]