Grilovaná vepřová žebra se zeleninou
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2001)
Suroviny:
1,6 kg vepřových žeber
2 cibule
150 g rajčatového protlaku
divoké koření
12 stroužků česneku
olej
sůl
Na marinádu:
5 stroužků česneku
150 g kečupu
6 lžic medu
3 lžíce grilovacího koření
3 lžíce drceného barevného pepře
6 lžic olivového oleje
Na zeleninový špíz:
např. cuketu, barevné papriky, cibule, houby ši-take nebo hlívu ústřičnou a olivový olej
Příloha:
grilovaná zelenina na špízu
Postup přípravy:
Na oleji opečeme hrubě nakrájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou ochutíme divokým kořením osolíme.
Do této směsi vložíme nasekaná žebra, která v ní 30 minut povaříme.
Odstavíme a necháme do druhého dne v tomto vývaru odležet.
Druhý den žebra vyjmeme a pečeme na grilu za občasného potírání marinádou.
Marinádu připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku, barevného pepře, grilovacího koření a olivového oleje.
Podáváme s chlebem, pečivem a se zeleninovým špízem.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME