Vepřová panenka s houbami a nudlemi
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2000)
Suroviny:15 g sušených hub "shi-take"35 g sušených hub jakýchkoliv600 g vepřové panenky, na slabé plátky60 g hladké mouky1 lžíci čerstvého estragonu3 šalotky350 g cukrového hrášku10 kousků kaparů, nasekaných1 citrón100 ml smetany350 g středně širokých čínských nudlí100 ml sherryolivový olejsůl a pepř
Postup přípravy:Sušené houby necháme nabobtnat ve vodě a krátce povaříme.Na olivovém oleji společně s hrubě nakrájenou šalotkou opečeme s osolenými a navlhčenými plátky panenky.Potom přidáme houby a krátce podusíme, přidáme sherry, smetanu a cukrový hrášek.Ochutíme solí pepřem, estragonem, přidáme kapary a krátce prohřejeme.Na závěr vmícháme do směsi uvařené nudle a vše promícháme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME