Bůček naložený v alobalu
(Prima vařečka, TV Prima, 2000)

Suroviny:
  • 1 kg libového vepřového bůčku
  • 12 stroužků česneku
  • 5 celých zrnek pepře
  • 5 bobkových listů
  • sůl, pepř
    Pasta na naložení:
  • 15 stroužků česneku
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • sójová omáčka (nebo worcester)
    Příloha: kmínový čerstvý chléb

    Postup přípravy: Bůček vložíme do horké vody s česnekem, pepřem, bobkovými listy a solí..
  • Vaříme do měkka asi tak 45 minut, pak maso vyndáme a necháme vystydnout.
  • Mezitím připravíme pastu na naložení.:
    Rozetřeme vzájemně všechny ingredience (česnek, pepř, curry, sladkou papriku, grilovací koření, sójovou omáčku nebo worcester a sůl) v oleji.
  • Pak ze všech stran pokryjeme bůček vzniklou pastou, zabalíme do alobalu, řádně utěsníme a ponecháme uležet nejlépe 3 - 4 dny.
  • Rozleželé pojídáme s dobrým "domácím" kmínovým chlebem, zrovna přineseným od pekaře.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]