Bůček naložený v alobalu
(Prima vařečka, TV Prima, 2000)
Suroviny:1 kg libového vepřového bůčku12 stroužků česneku5 celých zrnek pepře5 bobkových listůsůl, pepř
Pasta na naložení:15 stroužků česneku1 lžička pepře1 lžička kari koření1 lžička sladké papriky1 lžička grilovacího kořenísójová omáčka (nebo worcester)
Příloha: kmínový čerstvý chléb
Postup přípravy: Bůček vložíme do horké vody s česnekem, pepřem, bobkovými listy a solí..Vaříme do měkka asi tak 45 minut, pak maso vyndáme a necháme vystydnout.Mezitím připravíme pastu na naložení.:
Rozetřeme vzájemně všechny ingredience (česnek, pepř, curry, sladkou papriku, grilovací koření, sójovou omáčku nebo worcester a sůl) v oleji. Pak ze všech stran pokryjeme bůček vzniklou pastou, zabalíme do alobalu, řádně utěsníme a ponecháme uležet nejlépe 3 - 4 dny.Rozleželé pojídáme s dobrým "domácím" kmínovým chlebem, zrovna přineseným od pekaře.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME