Plněný vepřový bůček s medovou krustou
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 1,5 kg vepřového boku
  • 500 ml suchého bílého vína
  • 100 ml oleje
    Na nádivku:
  • 100 g mletého masa
  • 100 g hovězích jater - nakrájené na kostky
  • 1 ks bílé veky (předem namočené)
  • 2 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • 1 cibule - jemně nakrájená
  • 4 stroužky česneku - rozdrtíme
  • citrónová kůra
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička majoránky
  • mletý bílý pepř
  • sůl
    Na medovou krustu:
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • 1 lžička mleté papriky
  • papričková (chilli) omáčka
  • Příloha: brambory

    Postup přípravy:
    Příprava nádivky:
  • V misce smícháme nakrájená játra, vymačkanou předem namočenou žemlí, jemně nakrájenou cibulku, vejce, mouku, citrónovou kůru, bazalku, drcený česnek, sůl a pepř - vše promícháme.
  • Do bůčku uděláme kapsu naplníme ji nádivkou a sešijeme.
  • Podlijeme bílým vínem a pečeme 40 minut.. Potom maso vyjmeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme zpět do pekáčku a potíráme směsí kečupu, medu, mleté papriky a papričkové nebo chilli omáčky.
  • Dáme do vyhřáté trouby a během dalších dalších 15 minut vytvoříme na pečínce krustu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]